



Asia-Pacific Regional Consultation on the Sixty-Seventh Session of the Commission on the Status of Women (CSW67)

Priority Theme: Innovation and technological change, and education in the digital age for achieving gender equality and the empowerment of all women and girls

> 8 February 2023 from 9.30 – 16.00 Hours
> 9 February 2023 from 9.30– 16.30 Hours (both days, Thailand Standard Time)

ESCAP Conference Room 3, Bangkok, Thailand

Programme

DAY 1: 8 February 2023 9:30 Hrs – 16:00 Hrs. (Thailand Standard Time)

Time	Details	
09:10-09:30	Log-in for on-line participants	
Opening of the Meeting		
09:30-09:35 (5 min)	 Welcome and overview of agenda Ms. Jessica Murphy, Associate Social Affairs Officer, Gender Equality and Social Inclusion Section, Social Development Division, ESCAP 	
09:35-10:00 (25 min)	 Opening Remarks (5 mins each) Ms. Cai Cai, Officer in Charge, Social Development Division, ESCAP Ms. Sarah Knibbs, Regional Director a.i., UN Women Regional Office for Asia and the Pacific Ms. Villaney Remengesau, Co-chair, Pacific Disability Forum 	
	Session One: Ensuring meaningful connectivity to close the gender digital divide and promoting gender transformative technology design, development and deployment	
10:00-10:45 (45 min)	 Panel Session 1 Discussion Introductory speaker: Ms. Anju Mangal, Head of Asia Pacific, Global Digital Inclusion Partnership Moderator: Ms. Atsuko Okuda, Regional Director, ITU Regional Office for Asia and the Pacific Panellists: 	











16:00	END OF DAY 1
15:45-16:00 (15 min)	Wrap up on Day 1, expectations for Day 2
15:00-15:45 (45 min)	 Moderated Plenary Discussions Session 2 Ms. Shreyasi Jha, UNICEF Regional Office for East Asia and the Pacific
14:45-15:00 (15min)	BREAK
	 Panelists: Ms. Khwanchanok Paka-Akaralerdkul (JiaJia), High school student, Member, UNICEF's Young People's Action Team (YPAT) Ms. Yosephine Stella, Digital Sexuality Educator, DSE Asia-Pacific Community Ms. Shubha Sarma, Women and Child Development (WCD) commissioner cum Secretary, Government of Orissa, India Ms. Aiesha Adnan, Co-Founder, Women in Tech Maldives
14:00-14:45 (45 min)	 Panel Discussion Session 2 Introductory speaker: Ms. Veronica Kamanga Njikho, Regional Gender Advisor, UNICEF South Asia Regional Office Moderator: Ms. Shreyasi Jha, UNICEF Regional Office for East Asia and the Pacific
engineering and r	Log-in for on-line participants (13:50 Hrs) tering inclusive education in the digital age and promoting women and girls in science, technology, mathematics (STEM) education and careers
12:00-14:00	LUNCH BREAK
(30 min) 11:15-12:00 (45 min)	 Moderated Plenary Discussions Session 1 Moderator: Ms. Koh Miyaoi, Asia-Pacific Gender Advisor and Gender Team Leader, UNDP Asia-Pacific Regional Bureau
10:45-11:15	Dr. Genius Umar, Mayor of Pariaman City, West Sumatera, Indonesia BREAK
	 Ms. Aisha Humera Chaudhary, Additional Secretary, Ministry of Information Technology, and Telecommunication Pakistan
	Mr. John Jack, Deputy Chief Information Officer, OGCIO, Vanuatu Government



DAY 2: 9 February 2023 9:30 Hrs – 16:30 Hrs. (Thailand Standard Time)

Time	Details	
09:10-09:30	Log-in for on-line participants	
Session Three: Implementing economic, labour and social policies that ensure women are not left behind in the digital age and leveraging financing for inclusive digital development and gender transformative innovation		
09:30-10:15 (45 min)	 Panel Discussion Session 3 Introductory speaker: H.E. Mr. Leota Laki Lamositele, Minister of Women, Community and Social Development, Samoa Moderator: Ms. Channe Lindstrøm Oguzhan, Social Affairs Officer, ESCAP Panellists: Mr. Nazeem Hassan Satter, General Manager, Small and Medium Enterprise Foundation, Bangladesh Ms. Carolyn Chin-Parry, Digital Innovation Leader, PwC Singapore Ms. Aurora Geotina-Garcia, President, Mageo Consulting Inc., Philippines Ms. Sarai Tevita, President of Samoa Information Technology Association and ICT Director for National University of Samoa Discussant: 	
	 Ms. Trinh Thi Huong, Deputy Director General, Agency for Enterprise Development, Ministry of Planning and Investment, Vietnam 	
10:15-11:00 (45 min)	Moderated Plenary Discussions Session 3	
11:00-11:30 (30 min)	BREAK	
Session Four: Addressing online and technology-facilitated gender-based violence and discrimination and protecting the rights of women and girls online		
11:30-12:15 (45 min)	 Panel Discussion Session 4 Moderator: Ms. Melissa Alvarado, Programme Manager at Ending Violence against Women, UN Women Regional Office for Asia and the Pacific Panelists: Ms. Julie Inman Grant, Australia e-Safety Commissioner Mr. Towhidul Islam, Special Superintendent of Police, Cyber Crime and Operations Branch, Bangladesh Ms. Nighat Dad, Executive Director at Digital Rights Foundation Ms. Dhyta Caturani, Founder, Purple Code Collective 	













12:15-13:00 (45 min)	Moderated Plenary Discussions Session 4 Moderator: Ms. Galanne Deressa, Regional Programme Adviser a.i., UNFPA Regional Office for Asia and the Pacific
13:00-14:30 (1.5 hrs)	LUNCH BREAK Log-in for on-line participants (14:15 Hrs.)
Session Five: Review of recommendations and closing of consultations	
14:30-15:00 (30 min)	 Review of the recommendations by session Presenters: Session 1: Ms. Koh Miyaoi, Asia-Pacific Gender Advisor and Gender Team Leader, UNDP Asia-Pacific Regional Bureau Session 2: Ms. Upala Devi, Regional Gender Advisor, UNFPA Regional Office for Asia and the Pacific Session 3: Ms. Channe Lindstrøm Oguzhan, Social Affairs Officer, ESCAP Session 4: Ms. Melissa Alvarado, Programme Manager at Ending Violence against Women, UN Women Regional Office for Asia and the Pacific
15:00-16:15 (75 min)	 Plenary contributions to the recommendations (each intervention should not exceed 2 mins) Moderators: Ms. Cai Cai, Officer in Charge, Social Development Division, ESCAP Ms. Sarah Knibbs, Regional Director a.i., UN Women Regional Office for Asia and the Pacific
16:15-16:30 (15 min)	 Closing Remarks Ms. Cai Cai, Officer in Charge, Social Development Division, ESCAP Ms. Sarah Knibbs, Regional Director a.i., UN Women Regional Office for Asia and the Pacific
16:30	END OF CONSULTATIONS