



## Asia-Pacific Regional Consultation on the Sixty-Eighth Session of the Commission on the Status of Women (CSW68)

**Priority Theme:** Accelerating the achievement of gender equality and the empowerment of all women and girls by addressing poverty and strengthening institutions and financing with a gender perspective

6 February 2024 from 9:30-15:30 Hours 7 February 2024 from 9:00-15:30 Hours (Thailand Standard Time)

United Nations Conference Centre, Conference Room 3, Bangkok, Thailand

## DAY 1: 6 February 2024 9:30 Hrs - 15:30 Hrs. (Thailand Standard Time)

Time	Details
9:10-9:30	Log-in for online participants
	Registration for in-person participants
Opening of the	Meeting
9:30-9:35	Welcome and overview of agenda
(5 min)	Ms. Jessica Murphy, Associate Social Affairs Officer, ESCAP
9:35-10:10	Opening Remarks
(35 min)	<ul> <li>Ms. Lin Yang, Deputy Executive Secretary for Programme, ESCAP</li> <li>Ms. Alia El-Yassir, Regional Director, UN Women Regional Office for Asia and the Pacific</li> <li>Ms. Khay Ann Borlado, Deputy Executive Director, Philippine Commission on Women</li> <li>CSO representative</li> </ul>
	Group photo
10:10-10:40	COFFEE BREAK
(30 min)	
Session 1: <b>Deve</b>	loping economic and social policies to address gendered poverty
10:40- 12:30	Session 1: Panel discussion (50 min)
(1hr 50 min)	Moderator:





15:30	END OF DAY 1
15.20	Plenary Discussions (40 min)
(1 hr 30 min)	<ul> <li>Ms. Philomena Gnanapragasam, Director, Asia-Pacific Institute for Broadcasting Development, Malaysia</li> <li>Panelists:         <ul> <li>Mr. Joselito Basilio, Principal Economist, Department of Budget and Management, Government of the Philippines</li> <li>Ms. Dakshita Das, Board member of National Stock Exchange Indices &amp; SMFG India Credit Co.Ltd. and former Additional Secretary, Financial Services, Ministry of Finance, Government of India (online)</li> <li>Ms. Yumiko Yamamoto, Associate Professor of Economics, Okayama University, Japan (online)</li> <li>Ms. Radhika Lal, SDG Finance Policy Advisor, United Nations Development Programme (UNDP)</li> </ul> </li> </ul>
14:00-15:30	Session 2: Panel Discussion (50 min)
	Space and Mobilizing Financing for Strategies to End Women's Poverty
(1 hr 30 min)	
12:30-14:00	LUNCH BREAK
	Plenary Discussions (60 min)
	<ul> <li>Ms. Taylor Hana, Associate Director of Development Analysis, Frederick S. Pardee Center for International Futures (online)</li> <li>Panelists:         <ul> <li>Ms. Khishigbayar Amarsaikhan, Director General of the Policy Planning Department, Ministry of Labour and Social Protection, Government of Mongolia (online)</li> <li>Mr. Kamal Chetty, Chief Executive Officer, Investment Fiji, Government of Fiji (online)</li> <li>Mr. Nam Nguyen, Climate Advisor and CEO, KLINOVA Climate Innovation Consulting &amp; Services, Viet Nam</li> <li>Ms. Pramila Rijal, President, South Asia Women Development Forum, Nepal</li> </ul> </li> </ul>
	<ul> <li>Ms. Cai Cai, Chief, Gender Equality and Social Inclusion Section, Social Development         Division, ESCAP     </li> <li>Introductory speaker:</li> </ul>





## DAY 2: 7 February 2024 9:00-15:30 Hrs. (Thailand Standard Time)

Time	Details
8:40-9:00	Log-in for online participants
9:00-9:10	Welcome and overview of agenda
(10 min)	Ms. Jessica Murphy, Associate Social Affairs Officer, ESCAP
Session 3: <b>New</b>	development strategies: Towards Caring, Green Economies
9:10-10:40	Session 3: Panel Discussion (50 min)
(1 hr 30 min)	Moderator:
	<ul> <li>Ms. Maria Holtsberg, Humanitarian, Disaster Risk Reduction and Climate Portfolio Lead, UN Women Regional Office for Asia and the Pacific</li> </ul>
	Panelists:
	<ul> <li>Mr. Lok Nath Bhusal, Program Director, National Planning Commission, Government of Nepal</li> <li>Ms. Sayema Haque Bidisha, Professor, Department of Economics, University of Dhaka (online)</li> <li>Ms. Olga Djanaeva, ALGA Rural Women's NGO, Kyrgyzstan</li> <li>Ms. Zonibel Woods, Senior Social Development Specialist, Asian Development Bank (online)</li> </ul>
	Plenary Discussions (40 min)
10:40-11:10	COFFEE BREAK
(30 min)	
11:10-12:00	Session 4: Beijing Declaration and Platform for Action +30 Review: Presentation and overview
(50 min)	<ul> <li>Ms. Channe Lindstrøm Oguzhan, Social Affairs Officer, ESCAP</li> <li>Ms. Catarina Carvalho, Chief, Intergovernmental Support Division, UN Women (online)</li> </ul>
12:0013:30	LUNCH BREAK
(1.5 h)	
13:30-15:10	Session 5: Review of suggested actions by session (30 min)
(1 hr 40 min)	<ul> <li>Ms. Cai Cai, Chief, Gender Equality and Social Inclusion Section, Social Development         Division, ESCAP     </li> <li>Mr. Jamshed M. Kazi, Country Representative and Liaison to ASEAN, UN Women Indonesia</li> </ul>
	, ,





	Plenary contributions to suggested actions (70 min)
15:10-15:30	Closing Remarks
(20 min)	Mr. Srinivas Tata, Director, Social Development Division, ESCAP
	Ms. Alia El-Yassir, Regional Director, UN Women Regional Office for Asia and the Pacific
15:30	END OF CONSULTATIONS